StrokesPlus.net
Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Options
Go to last post Go to first unread
beholder  
#1 Posted : Tuesday, October 6, 2020 2:54:10 PM(UTC)
beholder

Rank: Advanced Member

Reputation:

Groups: Approved
Joined: 8/9/2019(UTC)
Posts: 91
Slovakia

Thanks: 6 times
Hi Rob, long time no hear,

I recently noticed that my old installation of S+.net always unloads from memory when I press slash on numeric keyboard. I reinstalled with the curent newest version and the issue still persists. Is there any kind of setting I might have forgotten about?

Exiting S+.net this way even leaves the computer in a state when I cannot left or right click a bottom pane of Windows (Win7) with start button and icon tray. Clicks dont do anything, as if there was a small invisible overlay over that bar. Just that bar is affected. That is not normal, right?
Rob  
#2 Posted : Tuesday, October 6, 2020 4:31:44 PM(UTC)
Rob

Rank: Administration

Reputation:

Groups: Translators, Members, Administrators
Joined: 1/11/2018(UTC)
Posts: 718
United States
Location: Tampa, FL

Thanks: 14 times
Was thanked: 163 time(s) in 141 post(s)
Can you check the Event Viewer and see if you have any exceptions in the Application log?

If so, there are usually two, one that is just something pretty low level like kernel32.dll, but the next one below usually has something meaningful for me, like a function name and .NET error message.
beholder  
#3 Posted : Tuesday, October 6, 2020 8:16:24 PM(UTC)
beholder

Rank: Advanced Member

Reputation:

Groups: Approved
Joined: 8/9/2019(UTC)
Posts: 91
Slovakia

Thanks: 6 times
Hmm, no administrative events nor any application log events. Nothing suspicious of that sort.
Rob  
#4 Posted : Wednesday, October 7, 2020 6:34:53 AM(UTC)
Rob

Rank: Administration

Reputation:

Groups: Translators, Members, Administrators
Joined: 1/11/2018(UTC)
Posts: 718
United States
Location: Tampa, FL

Thanks: 14 times
Was thanked: 163 time(s) in 141 post(s)
Well that's very odd.

I cannot reproduce the issue, I even tried changing keyboard layouts to Polish, Uzbek, and Russian - all behaves fine.

When you did a re-install, did you move/rename your StrokesPlus.net.bin (settings) file first? Just to eliminate if there's something specific in your configuration causing the issue.

You might want to check out this thread, download the trace version and post the logs right when this happens.

To download the trace build of the latest installer: https://www.strokesplus.net/download/latest/installertrace

For the trace build of the latest portable version: https://www.strokesplus.net/download/latest/portabletrace
Rob  
#5 Posted : Wednesday, October 7, 2020 6:53:05 AM(UTC)
Rob

Rank: Administration

Reputation:

Groups: Translators, Members, Administrators
Joined: 1/11/2018(UTC)
Posts: 718
United States
Location: Tampa, FL

Thanks: 14 times
Was thanked: 163 time(s) in 141 post(s)
Oh yeah, and select just these options in the trace version to start with.

HookStateGeneralEvents
HotkeyGeneralEvents
KeyboardHookGeneralEvents
ServerStateGeneralEvents
beholder  
#6 Posted : Wednesday, October 7, 2020 9:06:37 PM(UTC)
beholder

Rank: Advanced Member

Reputation:

Groups: Approved
Joined: 8/9/2019(UTC)
Posts: 91
Slovakia

Thanks: 6 times
So the settings file does it, when I copied it to a new folder with default portable S+.net. Then just loaded the S+.net and pressed the "/" numeric pad key. Here:
https://drive.google.com...wTThH7ygaoBYyweKyuPKb37G

I will check the rest of the things you told me in the next 12 hours or so.

beholder  
#7 Posted : Wednesday, October 7, 2020 9:07:49 PM(UTC)
beholder

Rank: Advanced Member

Reputation:

Groups: Approved
Joined: 8/9/2019(UTC)
Posts: 91
Slovakia

Thanks: 6 times
needless to say, default S+.net portable with default settings file was ok, didn't "crash" this way.
Rob  
#8 Posted : Thursday, October 8, 2020 6:18:34 AM(UTC)
Rob

Rank: Administration

Reputation:

Groups: Translators, Members, Administrators
Joined: 1/11/2018(UTC)
Posts: 718
United States
Location: Tampa, FL

Thanks: 14 times
Was thanked: 163 time(s) in 141 post(s)
You have a hot key for / which sends the X1 down event, then exits S+ LOL

That half click seems like it's what's causing the odd behavior, since Windows thinks the X1 mouse button is being held down, if I comment that line, S+ exits and Windows seems to be behaving normally.

beholder  
#9 Posted : Thursday, October 8, 2020 7:30:56 PM(UTC)
beholder

Rank: Advanced Member

Reputation:

Groups: Approved
Joined: 8/9/2019(UTC)
Posts: 91
Slovakia

Thanks: 6 times
Omg, you're right! Thank you!

This must have been a remnant of past testing. Thank you once again for debugging this for me, I completely forgot there are hotkeys set up in the S+.net.
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.